Klankschalen en frame drum: klank tijdens massage!

Er staat weer iets leuks op de planning… Iets met het combineren van mijn passie als Massagetherapeut en mijn passie voor slagwerk en percussie uit het verleden. Het werken met klank tijdens een massage!

Ritme en slagwerk

Ik krijg al wel vaker het compliment dat mijn tapotements (kloppingen op het lichaam, die ik bijvoorbeeld geef bij de klassieke massage en stoelmassage om zo de spieren te activeren) zo ritmisch zijn. Dat komt vast door mijn passie voor slagwerk in het verleden. Ik ben ongeveer 20 jaar actief geweest, eerst in de drumband van Fanfare Eendracht Maakt Macht (EMM) in Heijen, waarna later die drumband een slagwerkgroep werd. Concerten, concoursen, meermaals Nederlands kampioen, opererend in de Eredivisie van de slagwerkwereld en ook een aantal keren deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en daar naar huis gaan met Goud in handen!

Toen mijn zoontje geboren werd, werd het me allemaal te druk en nam ik het moeilijke besluit te stoppen. Later kriebelde het toch en begon ik weer bij dezelfde vereniging. Om helaas later toch te besluiten weer te stoppen, maar deze keer met de reden, omdat de groep besloot het rustiger aan te willen gaan doen, terwijl ik wilde presteren op concoursen en ergens naartoe wilde werken.

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan

Muziek gaat niet uit je bloed. Ik schafte een elektronisch drumstel aan van Roland. Drummen is toch weer anders dan slagwerk en ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er niet heel veel achter zit. Ik schafte een tweedehands keyboard aan, want piano spelen vind ik zo mooi! Echter… ook daar ging m’n tijd niet naartoe. Een akoestische gitaar heb ik ook nog bespeeld; met wat akkoorden kun je al snel bekende deuntjes spelen. Tokkelen gaat (nog) net iets te ver. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…

Bron: pixabay.com

Ik werk al met bijpassende muziek tijdens mijn massages. Zo werk ik in mijn Chakra Energie Massage met een stukje muziek die in toonhoogte oploopt, passend bij het Chakra wat op dat moment behandeld wordt. En natuurlijk kennen jullie de Tingsha, het belletje wat ik gebruik om het begin of eind van de massage aan te geven.

Muziek is trilling; energie. Lucht in beweging. Tijdens een behandeling Holistic Pulsing ervaar je die trillingen doordat je lichaam in beweging wordt gebracht. Maar nu dus het combineren van trillingen van beweging en trilling van geluidsgolven. Van mijn zojuist aangeschafte klankschalen en de frame drum van Meinl Sonic Energy. Wil jij dat komen ervaren? Met mijn ervaring in slagwerk in mijn achterhoofd, ga ik uiteraard nog een gedegen opleiding volgen om jullie het beste te kunnen bieden!

Warme groet,

John Derks
Uw Massagetherapeut; pak klachten bij de oorzaak aan!