Griep, koorts, zwaar verkouden? Blijf thuis en verzet uw afspraak!

Ik wil het graag even ergens over hebben. Namelijk, dat het niet verstandig is om gemasseerd te worden wanneer je klachten hebt als koorts, zware verkoudheid, griep en bijvoorbeeld ontstekingen.

Contra-indicatie

Dat is niets nieuws en heeft niets te maken met de huidige situatie waarin we zitten met de pandemie. Ook voor COVID-19 waren genoemde zaken al een contra-indicatie. Maar toch wil ik het nu in deze gekke tijden nog eens extra benadrukken. En dit is waarom…

Griep en verkoudheid
Bron: pixabay.com

Hoewel massage helpt om afvalstoffen uit het lichaam te werken, is het toch niet verstandig voor jouzelf en voor mij om een massage te ondergaan. Mocht je, in het ergste geval, besmet zijn met COVID-19 of griep, dan is het niet alleen slecht voor jezelf om toch gemasseerd te worden, maar ook voor mij! Huh? Hoezo?! Dat zal ik je hieronder uitleggen. Het heeft namelijk meer impact en gevolgen dan je misschien zou denken.

Gevolgen en impact

Wanneer je mij aansteekt, heeft dat grote impact op mij, mijn bedrijf en klanten. Niet alleen dat ik ziek wordt, maar ook dat ik andere klanten aan kan steken in de voorfase en wanneer ik dan uiteindelijk zelf ziek wordt, ik enige tijd uit de running zal zijn. Door COVID-19 kan dat zomaar 14 dagen isolatie zijn, om nog maar te zwijgen over de nasleep als vermoeidheid waardoor ik nog veel langer niet kan masseren of de financiele impact die het met zich meebrengt. Dat betekent ook dat een volgende afspraak voor jou langer gaat duren; dat wil je toch ook niet?!

Luister naar je lichaam!

Denk vooral aan je eigen gezondheid, maar denk je ook aan die van mij en de gevolgen die het kan hebben als het jezelf allemaal niet boeit…? Heb respect voor elkaar. Zowel voor jezelf als voor de ander.

Luister naar je lichaam, stay safe, stay healty!

John
Uw Massagetherapeut