Hoe je van een regenachtige dag toch kan genieten

Het regent vandaag de hele dag. Niet hard, maar wel continu, teveel om gewoon maar lekker in te gaan wandelen. Hoewel, dat is persoonlijk en het hangt ook af hoelang je van plan bent erin te gaan lopen.

Ben jij somber dat het regent, heb je liever de zonneschijn? Of vind je het misschien wel lekker, die regen. Als je er toch wat somber van wordt, vertel ik je hoe kun je van een regenachtige dag als deze toch nog genieten.

Ik had geluncht, ik wilde eigenlijk wel even naar buiten, maarja… die regen! Wat ik al schreef, het regent niet keihard. Het is een vriendelijke, best zachte regen. Dus… toch maar een waterdichte of waterafstotende jas aangetrokken, goede schoenen (geen sneakers, die zijn binnen een paar honderd meter al nat en doorweekt), plu mee en gaan!

Normaliter zet ik een podcast op mijn oren. Maar ik had even minder prikkels nodig. Niet weer een podcast waarvan ik alles wil onthouden of die me lekker aan het denken zet. Het prikkelt je brein juist meer, terwijl je even niets wil. Je beweegt wel, dat is goed, maar je brein wordt er niet rustiger van.

Maar wat dan? Je kunt natuurlijk ook muziek aanzetten. Maar gebruik eens wat er nu is: luister naar de natuur! Je hoort de vogeltjes! Die hebben al veel plezier in de regen. Je zult versteld staan van de hoeveelheid verschillende vogeltjes die je hoort. De merel, zanglijster, meesjes, roodborstjes, een ekster, vanalles!

Gebruik de geluiden die je hoort. Je hoort meer dan je zou verwachten! Ver weg hoor je misschien het razen van een snelweg. Of zoals hier bij mij een snelweg met een brug, waar die wegdelen op enig moment op elkaar aansluiten en je dat geluid hoort wanneer er een voertuig overheen rijdt. Of komt er een vliegtuig over? Het geluid van een kettingzaag of is het toch een crossmotor? Dichterbij hoor je natuurlijk de vogels in de bomen. Maar ook de wind die door de bomen raast. Het ritselen van dieren in de struiken. En nog dichterbij, hoorde ik het druppen van de regen op mijn plu. Het geluid van regen zoals je die hoort wanneer je in een tent ligt. Best rustgevend! ASMR! Af en toe zo’n dikke druppel die van een tak boven je valt. Ook hoor ik het lopen over het zand/kiezelpad. Hoe anders klinkt dat geluid dan wanneer je over een weg loopt. Het schuren van mijn jas omdat mijn arm beweegt. En nog dichter bij hoor je jezelf ademen. Misschien knort je maag.

Van alles wat je hoort kun je genieten. Merk het eens heel mindful op! En des te meer kun je je het waarderen wanneer je thuiskomt in een droog en warm huis! Je kunt natuurlijk ook altijd een massage boeken met zo’n regenachtig weer om toch de dag fijn te besteden! Tot snel!

John