Chakra Energie Massage

Bron afbeelding: anand.nl

Deze massage behandelt de zeven Chakra’s die zich in het lichaam bevinden. Dit zijn energiecentra in het lichaam. Letterlijk betekent het woord Chakra “wiel”. Een Chakra is daarom voor te stellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen; een draaiend wiel van energie. deze massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust.

Middels medische wetenschap is aangetoond dat Chakra’s uit balans kunnen raken. Dat kan door negatieve gedachten of chemisch bewerkt voedsel of vele andere factoren. Door Chakra’s te openen herstel je de balans, zodat de energie weer goed door het lichaam kan stromen.

Het eerste Chakra, het wortelchakra of stuitchakra, genaamd “Muladhara” zorgt ervoor dat je je stabiel voelt, gegrond, aarde, zeker. Het heeft de kleur rood. Minder angst, meer liefde.

Het tweede Chakra, het Sakraal Chakra, bevindt zich net onder de navel. In het Sanskriet “Swadhistana” genaamd. Het staat voor het uiten van emoties, hebben van relaties, het bekende “onderbuik” gevoel. Kleur: oranje. Minder klagen, meer waarderen.

Het derde Chakra is de zonnevlecht (Solaris Plexus), bevindt zich net boven de navel en staat voor blijheid, energie, zelfwaardering, de kracht om te bereiken wat je wil. Kleur: geel. Minder afwachten, meer doen.

Chakra vier, hart Chakra, Anahata Chakra. Kleur: groen. Energiepunt van de liefde, vriendelijkheid, vertrouwen, hoop. Minder oordelen, meer accepteren.

Chakra vijf: keelchakra, Vishuddhi, kleur blauw en staat voor reiniging. Minder praten, meer luisteren.

Het zesde Chakra wordt ook wel het “voorhoofdchakra” genoemd of “het derde oog” (Ajna) en bevindt zich ook net iets boven en tussen de wenkbrouwen. Kleur indigo. Geweten en keuzes die je in het leven maakt. Minder fronsen, meer lachen.

Het laatste Chakra is het zevende Chakra, ook wel “Kruinchakra” genoemd (Sahasrara). Deze zorgt ervoor dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Minder denken, meer voelen.

Al deze Chakra’s worden tijdens deze massage op zowel de voorzijde als de achterzijde van het lichaam behandeld. Tijdens deze massage wordt met olie gewerkt en zal bij het hart Chakra op het borstbeen en rond de borst gemasseerd worden. Ook wordt bij het kruinchakra de haren en hoofdhuid meegemasseerd. De massage duurt anderhalf tot 2 uur. Tijdens de massage wordt gewerkt met verschillende massage technieken zoals ontspanningsmassage, drukpunten (Thaise Yoga Massage), Holistic Pulsing alsook Reiki.

Mogelijkheden:

  • 60 minuten
  • 120 minuten