Ayurvedische massage

Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven.  Het is een gezondheidsleer uit India. De kennis komt voort uit de Veda’s; de oudste en heiligste Hindoe geschriften.

Deze massage is een holistische, energetische (emotioneel, mentaal, spiritueel) massage waarbij gebruik gemaakt wordt van een persoonlijk samengestelde olie, toegespitst op de behandelde (Dosha: Vata, Pitta, Kapha). Voorafgaand dient de behandelde een vragenlijst in te vullen om zo de samenstelling van de olie te bepalen.

De Ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van marmapunten; dit zijn vaak natuurlijke kuiltjes in het lichaam. Het zijn drukpunten op het lichaam en kunnen vergeleken worden met de reflexologie binnen de acupunctuur en acupressuur. Marmapunten staan in relatie met het fysieke en energetische lichaam. Door druk te leggen op een marmapunt leg je nadruk op de verbinding (fysieke lichaam en emotioneel lichaam, fysieke en mentale (rationele) lichaam, fysieke en spiritueel/karmisch niveau ) en het healingsproces. Wanneer een marmapunt gevoelig is betekent dat, dat waar het punt voor staat, speelt in het lichaam. Het voelt dan aan als een beurse plek.

De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Het hele lichaam wordt gemasseerd: de voeten, benen, handen, armen, buik, borst (borstbeen en rondom de borst), gezicht, hoofd, rug, nek en achterkant van de benen om te eindigen bij de voeten. Het werkt niet alleen op de spieren, maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s).

De massage brengt meer vitale energie, het helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten te verwijderen. Het kan ook helpen bij het losmaken van emotionele blokkades.

Mogelijkheden:

  • 120 minuten

Reacties van klanten

Gerard ten Haaf: “John,

Hartelijk bedankt voor de tijd die je genomen hebt om mij een Ayurvedische massage te verzorgen. Ik voelde mij erg op mijn gemak en het was superrelaxted. Ook de lijst die je mij van tevoren stuurde, om te bepalen welke speciaal op mij afgestemde olie er gebruikt zou worden vond ik zeer professioneel en verrassend. 👌

Collegiale groet Gerard ten Haaf
www.energetisch-therapeut.nu

Dieuwertje: “Heerlijk ontspannen en helemaal zen na Ayurvedische massage. Heb al maanden last van lichamelijke klachten maar na de massage een aantal dagen “top fit” geweest. Een echte aanrader!” 

Ciel Steegs: “De Ayurvedische massage is heerlijk ontspannen en je voelt de energie stromen tijdens de massage.

John weet heel goed wat hij doet en voert de massage heel relaxed uit. Doordat het hele lijf aan bod komt, merk je overal verschil. Alle chakra’s worden open gezet en energie kan overal weer stromen.  

Positieve ervaring!” 

Gonny Gruntjes: “Een zeer professionele massage met duidelijke uitleg. Ik heb al eens eerder massages gehad van de Ayurveda, sportmassage en ontspanningsmassage maar deze sprong er echt boven uit. Geweldig goed bezig John ga zo door.” 

Petra van Erp: “Ik heb kennis mogen maken met de Ayurvedische massage, met een op mij afgestemde kruidenolie; een heerlijke geur met kruidnagel.

Van top tot teen, een goede combinatie van stevige en zachte massage. De hoofdmassage was ook heerlijk. Ik voelde me na deze massage helder en sterk!

Een echte aanrader!”